Blomster i håret og glad i låget

Det har været nogle fantastiske Kr. Himmelfartsdage! Det første rigtige sommervejr og de mange blomster, der springer ud i fuldt flor, gør jo en glad i låget :-). Jeg har mildest talt ikke grønne fingre, så det er ikke her på bloggen I vil møde tips og tricks til haven… Men min store passion er at flette og sætte frisurer (mere herom i de kommende indlæg!) og årstiden inspirerer til at bruge blomster, som pynt i håret.

I dette indlæg vil jeg give inspiration til, hvordan du kan gøre dine frisurer mere sommerlige ved at bruge blomster som pynt. Frisurerne er nogen jeg primært har sat på konfirmander her i foråret. Jeg vil desuden vise, hvordan du let kan lave en fin blomsterkrans af en håndfuld blomster fra “grøftekanten”. Men først lidt inspiration:

1. Midsommerfrisure med efue og lilla blomster

Jeg er som sagt ikke nogen ørn til haven og de botaniske benævnelser er ikke det jeg er stærkest i, så jeg ved ikke, hvad den lilla blomst jeg har brugt i denne frisure hedder. Men sammen med efue giver den et flot og naturligt udtryk til det løst krøllede og flettede hår. Lad dig evt. inspirere af de mange flotte “grøftekantsblomster”.  En rigtig midsommerfrisure:-).

 

2. Æbleblomster som pynt

Æbletræerne blomstrer lige nu og de fine hvide blomster er oplagte som pynt i en sommerfrisure. Her har jeg lavet en hollandsk fletning på hver side af hovedet, samlet dem i midten og flettet dem sammen til en sildebensfletning. Derefter er håret krøllet i store bløde krøller, som er trukket lidt ud igen, så de falder  naturligt. Æbleblomsten placeres i fletningernes samling.En rigtig smuk og naturlig frisure til en konfirmand :-).

3. Flettet knold pyntet med lyserøde blomster

Sidste år satte jeg denne sommerfrisure hvor de hollandske fletninger er samlet i en løs flettet knold, som til sidst er pyntet med sarte lyserøde blomster.


Lidt gode råd: 

Generelt så kan du med fordel plukke blomsterne med minimum 3 cm stilk, så du er sikker på de sidder fast i frisuren. Jeg fæstner dem desuden med en hårnål. Til sidst kan de fixeres med et enkelt spray hårlak MEN det må endelig ikke være for meget, da blomsterne så kan falde lidt sammen.

Til sidst den klassiske blomsterkrans: 

Siden jeg var barn har jeg altid kunnet lide at flette blomsterkranse, og de mange blomster der netop nu er i “grøftekanten” inspirerede mig til at lave en sommerkrans til Anemone. Jeg vil her vise, hvordan man laver en enkel krans, som kan bruges om hovedet til det populære sommerpige-look.

Fremgangsmåde:

Pluk en god håndfuld blomster. Gerne blandet og gerne med så lang stilk som mulig. Her har jeg brugt tre forskellige grøftekantsblomster. Igen må jeg blankt erkende, at jeg ikke kender navnene på dem alle, men ved dog, at der er stedmoderblomster imellem 🙂

Tag to blomster (her en gul og en hvid) og læg den gule ovenpå den hvide.

Drej stilken af den gule blomst rundt om den hvide blomst og læg stilken af den gule blomst ned langs stilken af den hvide. Hold de to stilke samlet.

Tag en ny blomst og læg blomsterhovedet ved siden af den blomst du lige har placeret. Gentag ovenstående, dvs. drej stilken af den nye gule blomst rundt, så “løkken” ligger mellem de to gule blomster og stilken ender langs med de øvrige stilke.

Og sådan fortsætter du indtil kransen er lang nok. Du skal ikke være bange for at de falder fra hinanden, da “løkkerne” holder stilkene sammen.

Kransen lukkes ved at du samler de to ender af kransen og binder lidt sytråd omkring.

Så er kransen klar til brug og sommerpigen er klar ! 🙂

Tak fordi du læste med:-)

Kærlig hilsen Margit/Anemonesverden

Én kommentar til “Blomster i håret og glad i låget”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *