Sådan laver du en krea-væg til dine hobbyting

 

Vi lavede Anemones værelse om for nylig, og et  af hendes største ønsker var at få en kreavæg til sine hobbyting. Så vi gik igang!

I dette indlæg vil jeg vise, hvordan vi for ca. 250 kr. fik lavet en super fin og brugbar kreavæg, og inspirere til, hvad man kan hænge på den. Anemone har haft sin et par måneder nu og meget glad for den. Den bliver praktisk talt brugt hver dag. Jeg er også glad, for at den holder orden på alle hendes krea-hobby-ting, så de ikke ligger og flyder :-).

Her kan du købe de forskellige dele til din kreavæg

Efter at have søgt mange steder på nettet fandt jeg disse værktøjsvægge hos Harald Nyborg, hvor du udover væggene også får en masse kroge og holdere med http://www.harald-nyborg.dk/p1143/vaerktoejsvaeg-34-dele. Hvis man ikke kan lide metalfarven kan de sprayes med radiatormaling, husk dog at de skal tørre i flere døgn før de kan hænges op et sted man skal sove. Ellers afgiver de giftige dampe. Anemone kunne godt lide det lidt mere rå look, så vi fastholdt den originale farve.
De blå plastik holdere smed jeg ud, for de var meget lidt kønne, og jeg købte i stedet for disse kurve: http://www.harald-nyborg.dk/p1143/vaerktoejsvaeg-34-dele

Det er praktisk talt hvad der er brugt af materialer. Hver plade er 45,8 x 55,8 cm. Vi har sat dem ved siden af hinanden, men de kan også sættes ovenpå hinanden hvis man vil have en højere væg.

Pladerne skrues op på væggen med de medfølgende skruer, og så er det ellers bare at gå igang med at sætte kroge og kurve i som man lyster. Det er meget nemt og tog ikke mere end en halv times tid i alt.

Jeg har brugt to vaser fra Lyngby Porcelæn til Anemones tusser og blyanter, men man bruge et hvilket som helst krus eller glas, man synes passer til.

De to sorte “poser” hænger på de korte kroge. Dem vi har brugt, var nogen vi havde af mærket Zone, men man kan i princippet bruge alt muligt, bare de har en løkke de kan hænge i.

Hvad kan den så bruges til?

Vi har valgt at bruge væggen til de krea-hobby-ting Anemone bruger i hverdagen, og godt kan lide at have nem adgang til. Her er lidt inspiration, men man kan bruge den til stort set alt:

 • Læg papir, kuverter og kort i trådkurvene
 • Hæng sakse på krogene
 • Hæng ruller af silkebånd på krogene
 • Put blyanter, farveblyanter, tusser eller glimmer i krusene
 • Læg blyantspidser og viskelædder i en af trådkurvene
 • Hav limstifter og limtuber i “poserne”
 • Læg nogle æsker med fine perler i trådkurvene
 • Hæng ruller af maskintape eller almindelig tape på krogene
 • Læg stempler og stempelpuder i trådkurvene eller “poserne”
 • Sæt nogen af barnets kreative produktioner på væggen. Det kan f.eks. være perleplader, armbånd, halskæder eller lignende, som kan hængpå krogene
 • Væggen er desuden magnetisk, så den kan også bruges til at hænge ting op på med magneter. Det kan være små billeder, et foto af barnet eller lignende

Her kan du se et udpluk af, hvordan vi har brugt de forskellige muligheder:

Glimmer er altid godt 🙂

Vi bruger en del maskin tape herhjemme 🙂

Diverse bånd, sakse, manillamærker og crepepapir

Trådkurverne kan bruges til forskelligt papir, kort, kuverter eller lignende

Husk at tænk over, at hænge tingene i passende højde til barnet, særligt hvis der (som her) er en skrivebordsplade foran.

Håber du kan bruge guiden til krea-væggen. Tro mig – den har gjort stor lykke :-). Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at skrive under dette indlæg eller kontakte mig her.

Tak fordi du læste med.

Mange hilsner Margit/Anemones Verden

2 kommentarer til “Sådan laver du en krea-væg til dine hobbyting”

 1. Super skøn og billig krea væg i har lavet!
  Er blevet inspireret at dit opslag her og har været i harald Nyborg og købt ind, vi har også sat pladerne op, men øv det er som om kurve og kroge ikke helt passe til pladen. Er jeres nemme at sætte op/ flytte.
  Ved godt det er et gammelt opslag.

  1. Kære Louise.
   Ja, de er nemme at flytte. Min datter flytter dem selv rundt, når hun vil lave lidt om.
   Mange hilsner Margit / Anemones Verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *