Sådan laver du fine hårspænder af perleplader

Indlægget indeholder reklame

Vi elsker at lave perler, men for at give det et nyt twist, besluttede vi at prøve at lave fine hårspænder af perleplader. Det blev et stort hit og hårspænderne blev simpelthen så søde. Udover at Anemone bruger dem selv, vil de også egne sig fint til en lille gave til veninderne. Og så er det noget alle børn kan lave og overskue, da det nogle små figurer der skal sættes på hårspænderne. Her får I en guide til hvad man skal bruge for at lave de fine hårspænder af perleplader samt inspiration til, hvordan figurerne kan se ud . I får desuden link til, hvor man kan købe materialerne samt lidt tips til leg med perleplader generelt.

Dette skal du bruge: 

  • Forskellige farver rørperler.
  • Perleplader. Det skal være de runde og de firkantede, hvis du vil lave de figurer vi har lavet. Sørg for at have flere af hver slags, så du ikke skal stryge hele tiden og så der er til alle, hvis der er flere børn.
  • Hårspænder, jeg har brugt tre forskellige slags, som er egnet til at lime elementer på (klikspænder, hårnåle og hårspænde).
  • Lim. Jeg har brugt en limpistol, men du kan også bruge sekund lim.
  • Du kan købe det hele hos CC Hobby, som har et stort udvalg af både rørperler, perleplader, spænder og limpistoler. Jeg synes, det er en fordel at kunne bestille det hele samlet eller let supplere de ting man eventuelt allerede har.

Sådan laver du de fine hårspænder af perleplader

Vi gik amok med at lave blomster, cup cakes, mariehøns, vandmeloner og jordbær :-). Her kan I se, hvordan de forskellige figurer er bygget op. Vandmelonen, krystallen og blomsterne er lavet på den runde plade. De øvrige er lavet på den firkantede.

Når du har lavet de figurer du vil have, skal de stryges. Jeg synes det er pænes,t at de kun stryges på den ene side, men de kan fint stryges på begge sider.

Til sidst skal perlerne limes på hårspænderne. Jeg har som sagt valgt at bruge en limpistol, da det er en meget holdbar lim som er let at påføre og som tørrer med det samme. Der er også mulighed for at bruge sekundlim . Børn skal have hjælp til at lime, uanset om det er limpistol eller sekundlim. Her viser jeg hvordan man laver spændet med cup cakes på:

 

Vi gik lidt amok og lavede en hel række fine hårspænder af perleplader, som du kan se her. Spændet med de mange blomster, er lavet på den måde, at vi først har sat rækken af blomster på spændet. Derefter er der sat et par enkelte blomster på begge sider af rækken, så de bliver lidt dynamik i mønstret. Det er et rigtig flower power spænde :-).

Og så er det bare at sætte spændet i håret 🙂

Til slut er her et par tips, når du laver perler:

Farveopdel dine perler:

Det er en god ide at have perlerne opdelt i farver. Det gør det mere overskueligt at finde de farver man gerne vil bruge til sin figur. Vi opbevarer vores i små plastikbokse, som kan stabes, så det er let at tage de perler frem man vil bruge.

Perlepladerne:

Som sagt er det godt at have flere forskellige perleplader, da det er forskelligt om figurerne skal laves på en rund eller en firkantet plade. Og så er det en fordel at lave flere figurer på samme plade. Det er lettere at stryge de små figurer, når du kan gøre det på en gang ved blot at presse hele strygejernets flade mod pladen.

Rigtig god fornøjelse med dine perlekreativer :-). Hvis du ikke har fået din kreative lyst styret, kan jeg også anbefale Foam Clay til et par hyggelige timer med børnene. Du kan læse om et par ideer til hvad du kan lave af Foam Clay her. Hvis du mangler en personlig indpakning til dine hårspænder, kan jeg anbefale en exploding box, som du kan finde skablon til her.

Mange hilsner

Margit / Anemonesverden

.

Én kommentar til “Sådan laver du fine hårspænder af perleplader”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *