Nu er det snart jul igen

Jeg elsker julen – og nu er det snart jul igen! December har været en dejlig måned, men den er også gået alt for hurtigt. Man vil gerne det hele: Pynte op, gå ture i skoven, bage, lave konfekt, købe julegaver, hygge med børnene, deltage i arrangementer, have overskud og så videre. Og helt ærligt, så det er bare svært at nå det hele! Med to (mere end) fuldtidsarbejdende forældre og en (til tider) lidt for travl hverdag, når vi ikke alting. Og det er også okay :-).

Julebagning – en af vores trationer

En af de traditioner vi holder rigtig meget af, er den årlige julebagning sammen med børnene, så det er en af dem vi prioriterer. Vi har de seneste år haft store-bage-dag med nogle venner, hvor vi hver i sær medbringer et par deje. Så bager vi en hel eftermiddag og kommer hjem med flere forskellige småkager. Det har vi desværre ikke haft mulighed for i år, men vi har bagt herhjemme og har nydt de hyggelige stunder.

I år har vi bagt hver søndag, for vi har været så heldige at få tilsendt den fine adventskalender fra Kagekids. Og det har været ren magi for Anemone på otte, som elsker overraskelser og pyntesager.

kagekids glæde overraskelse

Hvad mon der er i dagens æske?

overraskelse

Alt bliver studeret nøje…

opskrift

Der medfølger opskrift og udførlig vejledning på “dagens dage”

Kalenderen består af fire æsker, som hver indeholder det sødeste og fine tilbehør til at skabe små kagemirakler med juletema. Det var spændende at åbne kasserne hver adventssøndag, og se hvad dagens kasse indeholdt. Vi har lavet alt fra julemarengs, kager som er udstukket og pyntet som et juletræ samt små julemuffins.

Alt-i-en-kasse

Kasserne indeholder kort fortalt alt hvad der skal til for at skabe kagemagi: Opskrifter, krymmel, pynt, sprøjtepose, tyl, frugtfarve, skabeloner mm. Man kan få kasser med mange forskellige temaer, så det er bare at gå igang! Alt er nøje udvalgt og tilpasset de forskellige temaer med udgangpsunkt i børnenes univers.

kagekids havregrynskugler

I dag har Anemone og jeg så lavet julehavregrynskugler. Alle ingredienserne var med i kassen, vi skulle blot tilsætte smør. Vi pyntede med to slags krymmel og julemænd, som vi klippede ud af de medfølgende ark. Anemone stod for det hele. Kun udklipning af julemændene var lidt for svært for hende at lave pænt.

havregrynskugler

Julehavregrynskuglerne skal nydes i aften, mens vi pakker gaver op…rigtig glædelig jul til jer alle :-).

Hvis du skulle få lyst til lidt inspiration til børnenes madpakke, når skolen starter igen, kan det være, at opskriften på disse pizzasnegle kan være nytte?

Tak fordi du læste med :-).

 

Mange hilsner

Margit/Anemones Verden

 

Indlægget indeholder reklame, da vi har fået tilsendt adventskalenderen fra Kagekids. 

Hvis du gerne vil have inspiration til at bage med børn, kan jeg anbefale dig at følge Kagekids på Instagram @kagekids

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *