Sunde hjemmelavede smoothies is med jordbær og banan

Vi har lige været på en fantastisk sommerferie i det sydfranske. Udover skøn mad og vin, som Frankrig jo altid byder på, kunne man også købe de lækreste sunde is lavet på smoothies. Det var absolut Anemones yndlingsis, og derfor har vi eksperimenteret os frem til vores egen opskrift, så vi kunne lave dem herhjemme. Prøv den, hvis du har lyst til en kølig læskende is i varmen, som oven i købet er sundere, end dem man kan købe :-).

sunde hjemmelavede is frys selv

Opskrift på sunde hjemmelavede smoothies is

Ca. 6 stk. (alt efter størrelse på formene)

  • 1 form til frys-selv is
  • 2 bananer
  • Ca. 20-25 jordbær (alt efter størrelse)
  • 1 dl koncentreret hyldeblomst saft (dvs. den skal ikke blandes op). Jeg har brugt den økologiske fra Änglemark men det er ikke afgørende, hvilken slags det er. Hold jer dog gerne fra de syntetiske versioner – de gør ikke noget godt for isen.

Blend bananerne sammen med jordbær og hyldeblomstsaft. Hæld blandingen i formene og stil dem i fryseren natten over. Så har du dejlige is næste morgen.

sunde hjemmelavede is frys selv

TIPS

  • Isene kan også laves med andre frugter. Vi har blandt andet også prøvet med hindbær og blåbær, så det er bare at mixe sig frem. Anemones favorit er dog versionen med jordbær.
  • Man kan også bruge andre slags saft hvis man ikke kan lide hyldeblomst. Vi har blandt andet også prøvet med rabarbersaft, og de bliver også utroligt lækre.
  • Isformene kan købes i mange forskellige butikker. Vi fandt vores i en almindelig dagligvarebutik til 10 kr.
  • Lad børnene selv være med til at lave isene. Anemone syntes det var en fest og selv helt små børn kan være med.

sunde hjemmelavede is

Hvis du eller dine børn har brug for mere nedkøling i varmen, så kan jeg anbefale en hjemmelavet slushice, som du kan finde opskriften på her. Den er uden farvestoffer og en meget sundere version end dem man kan købe rundt omkring.

Fortsat god sommer og tusind tak fordi du læste med.

KH Margit / Anemones Verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *